Δωρεά 12.300 Χειρουργικών Μασκών από την Koskinidis Packaging στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς»

24 Απρ 2020

Η κρίση που έφερε η πανδημία του νέου κορωνοϊού (COVID-19) αποκάλυψε περίτρανα μία κατά τα άλλα αυτονόητη αλήθεια: οι επιχειρήσεις αποτελούν οντότητες άρρηκτα συνδεδεμένες με την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούνται. Ως εκ τούτου, επηρεάζουν και επηρεάζονται από τα τεκταινόμενα και οφείλουν να αναγνωρίζουν και να αναλαμβάνουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Η εταιρία Koskinidis Packaging αντιλαμβάνεται την έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ως ύψιστη προτεραιότητα, ειδικά στις κρίσιμες μέρες που διανύουμε.
Από το ξεκίνημα της εξάπλωσης του COVID-19 στην Ελλάδα η Koskinidis Packaging κινητοποιήθηκε άμεσα φροντίζοντας για την ασφάλεια των ανθρώπων της. Από τα μέσα Μαρτίου, στην αρχή των περιοριστικών μέτρων, η Koskinidis Packaging προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να απολυμανθούν σχολαστικά όλες οι εγκαταστάσεις τις εταιρείας, καθώς και ώστε και η πλειοψηφία των υπαλλήλων της να έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι. Παράλληλα, προχώρησε σε συμφωνία με ιδιωτικό εργαστήριο για την πλήρη κάλυψη του κόστους της εξέτασης για τον COVID-19 για όποιον εργαζόμενο χρειαστεί να εξεταστεί, ενώ η εταιρεία αναζήτησε τρόπους για να συνεισφέρει έμπρακτα στις υγειονομικές ανάγκες στην Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό, η διοίκηση της Koskinidis Packaging, δεδομένων των συγκυριών και της μάχης για την αντιμετώπιση του Covid-19, επιθυμεί να στηρίξει την υπερπροσπάθεια των ιατρών, των νοσηλευτών και του διοικητικού προσωπικού του γενικού νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς»,, προσφέροντας 12.300 τεμάχια μάσκες. Η Koskinidis Packaging προχωρά στη συγκεκριμένη σπεύδοντας να συνεισφέρει στις τρέχουσες ανάγκες του συστήματος υγείας της χώρας μας και ακολουθώντας παράλληλα το όραμα και τιμώντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης του ιδρυτή της, Στυλιανού Σ. Κοσκινίδη. Πρόκειται για χειρουργικές μάσκες υψηλής ποιότητας προδιαγραφών FFP2 και παράδοση του υλικού προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων 10-15 ημερών.

Η δωρεά γίνεται εις μνήμην του ιδρυτή της εταιρείας, Στέλιου Κοσκινίδη, ο οποίος «έφυγε» στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» τον Ιανουάριο του 2019, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ιατρών και νοσηλευτών.

Σε επιστολή της την 16η Απριλίου 2020 η Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», Αργυρώ Παπαχρήστου, αποδέχτηκε τη δωρεά και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου για τη δωρεά των χειρουργικών μασκών.