Bραβευμένο εταιρικό Χριστουγεννιάτικο δώρο 2015 – Κατασκευή από χαρτόνι για posti-it και στυλό

29 Μαρ 2016

To τέλος του 2015, με την ολοκλήρωση μιας επιτυχημένης χρονιάς εσωτερικών και εξωτερικών αλλαγών, θεωρήσαμε σημαντικό για την εταιρία να δημιουργήσουμε ένα εταιρικό δώρο προς τους πελάτες και τους προμηθευτές μας ως ελάχιστο δώρο για τη συνεχή τους στήριξη.

Το εμπορικό μας τμήμα πρότεινε να ετοιμάσουμε ένα δώρο όμορφο και ασυνήθιστο αλλά παράλληλα χρηστικό και πρακτικό για καθημερινή χρήση, που να φέρει τις αξίες της εταιρίας μας, να απαιτεί τη συνεργασία όλων των τμημάτων και τη σύνθεση πρωτοποριακών τεχνικών. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια κατασκευή από χαρτόνι για post-it και στυλό και το σχεδιαστικό μας τμήμα ετοίμασε μια εμπνευσμένη και παραγωγικά απαιτητική καινοτόμα κατασκευή, αξιοποιώντας αισθητική και εφευρετικότητα. Η συσκευασία είχε δύο τμήματα, εσωτερικό και εξωτερικό, και συνδύαζε με εργονομικό τρόπο τρία σχήματα, έναν κύβο, ένα ορθογώνιο κι ένα τραπέζιο, με τρόπο ώστε το εσωτερικό να περιστρέφεται. Το γραφιστικό μας τμήμα εργάστηκε με ιδιαίτερη δημιουργικότητα ώστε το αποτέλεσμα να είναι αισθητικά διαφορετικό και προχωρημένο. Τελικά το εταιρικό μας δώρο συνδύαζε καινοτομία, αισθητική και κύρος, ενσωματώνοντας έξυπνες λεπτομέρειες (όπως ένα άνοιγμα για την ανάδειξη του logo κι έναν κρυφό μαγνήτη που χάρισε ευελιξία και διάρκεια στη χρήση) καθώς και ποικιλιία από πολύπλοκες τεχνικές, που ανέδειξαν την τεχνογνωσία μας και την ικανότητά μας να αναλαμβάνουμε απαιτητικές εργασίες με παράξενα κοπτικά, καινοτόμα οπτικά εφέ, χρήση διαφορετικών εκτυπώσεων UV σε δύσκολες επιφάνειες και συνδυασμό λύσεων 360°, με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων.

Με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον και στις αξίες μας, φροντίσαμε η κατασκευή να έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα και γι’αυτό χρησιμοποιήσαμε 100% ανακυκλώσιμα υλικά από 95% ήδη ανακυκλωμένα υλικά, ένα ποσοστό πολύ εντυπωσιακό ειδικά για ένα τόσο απαιτητικό project.

Με χαρά είδαμε το έργο μας να διακρίνεται στα πρώτα Packaging Innovation Awards 2016 της Boussias Communications, καθώς απέκτησε το βραβείο Bronze στην κατηγορία Non Food / Gifts επιβεβαιώνοντας τη σκληρή δουλειά μας και κάνοντάς μας περήφανους.