H Koskinidis Packaging Ανακοινώνει Μέτρα Κατά της Εξάπλωσης του Νέου Κορονοϊού

23 Μαρ 2020

Με περισσότερους από 10.000 θανάτους σε 184 χώρες, η επιδημία του νέου κορονοϊού (COVID-19), που μας απασχολεί όλους, βρίσκεται αναμφισβήτητα σε εξέλιξη. Στην Ελλάδα σήμερα στις 20 Μαρτίου 2020 μετράμε 495. Καθώς η επιδημία εξαπλώνεται, είναι σημαντικό να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να λαμβάνουμε σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο τα κατάλληλα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας και των υγειονομικών αρχών.

koronaios story

Η Koskinidis Packaging αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και θέτει τον άνθρωπο μπροστά και πάνω από όλα. Έτσι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μία σειρά από ενέργειες για τη διασφάλιση πρώτιστα της υγείας των εργαζομένων και των συνεργατών της και τον περιορισμό της διασποράς του ιού, αλλά και την απρόσκοπτη ροή της παραγωγής. Επιγραμματικά, η διοίκηση της Koskinidis Packaging έχει αποφασίσει και θέσει σε λειτουργία τα παρακάτω μέτρα:

  • Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα απολύμανση, μυοκτονία και απεντόμωση, καθώς και προληπτικός ψεκασμός για τον COVID-19 με το απολυμαντικό σκεύασμα DALCO 100, το οποίο διαθέτει έγκριση από τον Ε.Ο.Φ., στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ταύρο και στο Μοσχάτο το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου αντίστοιχα.
  • Πραγματοποιείται ως πρώτιστη προτεραιότητα καθημερινή απολύμανση των επιφανειών σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους (γραφεία, ράμπες, ασανσέρ, κοινόχρηστοι διακόπτες, πόμολα), καθώς και σε γραφεία, πληκτρολόγια και τηλέφωνα.
  • Επιτραπέζιες συσκευασίες αντισηπτικού υγρού έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα γραφεία και τους χώρους παραγωγής για τους εργαζόμενους αλλά και στην είσοδο της εταιρείας με υποχρεωτική χρήση από τους επισκέπτες.
  • Στο χώρο τόσο των γραφείων όσο και της παραγωγής τηρούνται ευλαβικά όλα τα μέτρα προσωπικής υγιεινής για εργαζόμενους με συνεχείς συστάσεις από τους προϊστάμενους.
  • Στους χώρους της παραγωγής έχουν αναρτηθεί οι σχετικές αφίσες του Υπουργείου Υγείας με τις οδηγίες πρόληψης για τον περιορισμό της επιδημίας.
  • Έχει πραγματοποιηθεί ενημέρωση, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο ή μέλος της οικογένειας ή του στενού κύκλου του, αυτός/η υποχρεούται να παραμείνει στο σπίτι. Η απομόνωση συστήνεται να συνεχιστεί έως την ημέρα που θα είναι απύρετος/η και δεν θα εμφανίζει οποιοδήποτε σύμπτωμα για τουλάχιστον 24 ώρες, χωρίς τη χρήση σχετικών φαρμάκων.
  • Αρχής γενομένης από την 16η Μαρτίου η πλειοψηφία των υπάλληλων γραφείου θα εκτελούν τα καθήκοντα τους από το σπίτι με την υποστήριξη του τμήματος ΙΤ της εταιρείας.
  • Όλες οι συσκέψεις με συνεργάτες πραγματοποιούνται μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης ή/και video conference.

cov blue 1 gr jpg

cov blue 2 gr jpg

cov blue 3 gr jpg

cov blue 4 gr jpg

Σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε εργαζόμενο κατά τη διάρκεια του κύκλου εργασιών, η Koskinidis Packaging δεσμεύεται να προβεί στη λήψη των παρακάτω μέτρων:

  • Η διοίκηση της Koskinidis Packaging αφουγκράζεται και συμμερίζεται την αγωνία των προσωπικού για την τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων. Έτσι, προέβη άμεσα σε σύναψη συμφωνίας με το διαγνωστικό κέντρο Di Athens Διαγνωστικό Εργαστήριο για την εξέταση δειγμάτων στο νέο κορονοϊό. Στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων που συνάδουν με την κλινική εικόνα του COVID-19, η Koskinidis Packaging δεσμεύεται να καλύψει εξ ολοκλήρου το κόστος της εξέτασης για τον COVID-19, το οποίο ανέρχεται στα 150 ευρώ, για κάθε εργαζόμενο που θα προσέρχεται κατόπιν συνεννόησης στο ως άνω εργαστήριο και θα ζητά να εξετασθεί.
  • Έχει αποφασιστεί να γίνεται απομόνωση του εργαζόμενου με τα συμπτώματα (βήχας, δύσπνοια, κατάπτωση) και διαχωρισμός από τους συναδέλφους του με ταυτόχρονη ενημέρωση του ιατρού εργασίας.
  • Θα πραγματοποιείται αμέσως απολύμανση όλων των χώρων της εταιρείας και προσωρινή απομάκρυνση των συναδέλφων που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του σύμφωνα με τις οδηγίες ιατρού εργασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
  • Η εταιρεία έχει προβεί στη σύσταση προσωπικού ασφαλείας.
  • Στην περίπτωση εμφάνισης ταυτόχρονων πολλαπλών κρουσμάτων, διερευνάται το ενδεχόμενο δανεισμού προσωπικού, έτσι ώστε να παραταθούν οι άδειες των εργαζομένων όσο χρειαστεί.

Η Koskinidis Packaging παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της επιδημίας του COVID-19 στη χώρα μας και βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγή, μεριμνώντας παράλληλα για την καλή υγεία του προσωπικού και των συνεργατών μας.