Μήνυμα της Προέδρου Σχετικά με τη Εξάπλωση του Κορωνοϊού

01 Δεκ 2020

Διανύουμε ήδη την τρίτη εβδομάδα του δεύτερου γενικευμένου lockdown για την αντιμετώπιση της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Ακολουθεί μήνυμα της Προέδρου της Koskinidis Packaging, Μάρθας Κοσκινίδου προς το προσωπικό, καθώς και τους συνεργάτες και φίλους της εταιρείας.

“Βιώνουμε όλοι μαζί μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο. Τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αρκούν από μόνα τους για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αποτροπή των τραγικών επιπτώσεων της εξάπλωσης της πανδημίας. Απαιτείται αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης από όλους μας για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση.

Από πλευράς της διοίκησης της Koskinidis Packaging θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η στρατηγική μας συνεχώς επανεξετάζεται και διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα λόγω της αυξανόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού, με βάση πάντα τις επισημάνσεις του Υπουργείου Υγείας, των ειδικών επιστημόνων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα όπως διαφοροποιούνται προς το χειρότερο, δυστυχώς, τόσο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά
η εταιρεία προέβη από πέρυσι κιόλας το Μάρτιο σε σύναψη συμφωνίας με μεγάλο διαγνωστικό κέντρο για την εξέταση δειγμάτων για τον COVID-19 με κάλυψη εξ ολοκλήρου του κόστους της εξέτασης για κάθε εργαζόμενο.

Επιπρόσθετα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και αφορούν στη συνολική απολύμανση, μυοκτονία και απεντόμωση, καθώς και στον προληπτικό ψεκασμό για τον COVID-19 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ταύρο και στο Μοσχάτο, θα ήθελα να τονίσω πως αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της εταιρείας να τηρούνται τα ακόλουθα για τη διασφάλιση πρώτιστα της υγείας των εργαζομένων και των συνεργατών της και τον περιορισμό της διασποράς του ιού, αλλά και την απρόσκοπτη ροή της παραγωγής.

  1. Καθολική χρήση υφασμάτινης μάσκας πολλαπλών χρήσεων, την οποία προμηθεύει η εταιρεία σε όλους τους εργαζόμενους.
  2. Καθημερινή απολύμανση των επιφανειών σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
  3. Συχνή χρήση αντισηπτικού υγρού. Για το λόγο αυτό ειδικές συσκευασίες έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα γραφεία και τους χώρους παραγωγής για τους εργαζόμενους αλλά και στην είσοδο της εταιρείας με υποχρεωτική χρήση από τους επισκέπτες.
  4. Αυστηρή τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής.
  5. Τηλεργασία όπου δεν απαιτείται η φυσική παρουσία.
  6. Απομόνωση 15 ημερών στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων.

Θα πρέπει για άλλη μια φορά να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς το προσωπικό της Koskinidis Packaging που έχει σταθεί με υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι αισιόδοξη πως με την αποφασιστικότητα και την ευαισθησία που επιδείξαμε την περασμένη Άνοιξη καθώς και με υπομονή θα ξεπεράσουμε και αυτή η δοκιμασία.”