Η Οικογένεια της Koskinidis Packaging Κοντά στο Συνάνθρωπο

30 Αυγ 2018

Την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 ξημέρωσε μία βλοσυρή μέρα για τη χώρα μας. Η καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις πέντε το απόγευμα της προηγούμενης στην περιοχή του Νταού Πεντέλης, επεκτάθηκε αστραπιαία με ριπές ανέμων που έφταναν μέχρι και τα 120 χιλιόμετρα την ώρα και κατέκαψε μέσα σε λίγες ώρες τους παραθαλάσσιους οικισμούς Μάτι, Νέο Βουτζά, Κόκκινο Λιμανάκι, Κυανή Ακτή, και Ραφήνα. Ευτυχώς οι παιδικές και στρατιωτικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην γειτονική περιοχή του Αγίου Ανδρέα εκκενώθηκαν άμεσα. Ωστόσο πολλοί άλλοι συμπολίτες μας δε στάθηκαν τόσο τυχεροί. Ο απολογισμός είναι θλιβερός: περισσότεροι από 80 νεκροί -μεταξύ τους και παιδιά-, 190 τραυματίες, δεκάδες αγνοούμενοι, 3000 καμμένα σπίτια κ και αμέτρητα κατεστραμμένα αυτοκίνητα. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας μαζεύουν τα συντρίμμια τους και μετρούν τις απώλειές τους. Τρόμος, πόνος, αβεβαιότητα, αμέτρητα ερωτηματικά και δικαιολογημένος θυμός είναι τα συναισθήματα που επικρατούν.

Στις δύσκολες αυτές ώρες πολλοί συμπολίτες μας έσπευσαν στην περιοχή να βοηθήσουν όπως μπορούσαν. Εκατοντάδες ήταν οι εθελοντές αιμοδότες την επόμενα μέρα. Το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τόνισε την ανάγκη δημιουργίας δικτύου εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση της λειτουργίας των πληγέντων περιοχών.

 

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε άμεσα η Koskinidis Packaging με τη δωρεά συσκευασιών. Συνολικά 400 χαρτοκιβώτια παραδόθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ για την κάλυψη κάποιων πρώτων αναγκών στοίβαξης και αποθήκευσης των προσφερόμενων αγαθών προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας. Το ανθρώπινο δυναμικό της Koskinidis Packaging συμμετείχε πρόθυμα και ενεργά στην προσπάθεια. Στην Koskinidis Packaging γνωρίζουμε καλά ότι μόνο με συλλογική προσπάθεια και αλλυλεγγύη μπορούμε να σταθούμε όρθιοι απέναντι στις αντιξοότητες.