Koskinidis Packaging: Μία «Πράσινη» Εταιρεία

07 Δεκ 2018

Ως βιωσιμότητα ή αειφορία ορίζεται το πρότυπο παραγωγής το οποίο στοχεύει, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, στο καλύτερο αποτέλεσμα τόσο για τον Άνθρωπο όσο και για το φυσικό περιβάλλον. Η βιωσιμότητα πρέπει προπάντων να εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ παραγωγής αγαθών και πρώτης ύλης, δηλαδή περισσότερη παραγωγή με μικρότερη δαπάνη πρώτης ύλης. Έτσι η έννοια της βιωσιμότητας είναι συνυφασμένη με αυτήν της ανακύκλωσης, καθώς και με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον βιοκλιματικό σχεδιασμό.

Η Koskinidis Packaging αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία της διασφάλισης του περιβάλλοντος ως πάγια φροντίδα για εμάς και τις μελλοντικές γενιές. Έτσι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μία σειρά από μέτρα για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και στη μέγιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων φυσικών πόρων ώστε η επίδρασή των εταιρικών δραστηριοτήτων να έχει μόνο θετικό πρόσημο.

Πέραν της μέγιστης εξοικονόμησης υλών και πόρων κατά το σχεδιασμό των υλικών συσκευασίας, οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η εταιρεία ώστε να εναρμονίζεται η δράση της με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος περιλαμβάνουν καταρχήν την πιστοποίηση σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 14001:2015 (Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης) και FSC-STD-40-004. Επιπρόσθετα, η Koskinidis packging κάνει χρήση ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων Α’ υλών και κάνει ανακύκλωση Α+Β υλών, χημικών και μπαταριών. Οι λάμπες στην εταιρεία έχουν αντικατασταθεί με λαμπτήρες LED και τα κλιματιστικά με νέας γενιάς A/C. Περαιτέρω η εταιρεία έχει πρόσφατα προχωρήσει σε θωρακισμό του εργοστασίου με διπλά παράθυρα νέας γενιάς για τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας καθώς και αντικατάσταση του εταιρικού στόλου με νέα φορτηγά EURO5.