Το Εγχώριο Επιχειρείν Τιμά τη Μνήμη του Στέλιου Κοσκινίδη

23 Σεπ 2019

«Η ΚΟΡΥΦΗ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΡΟ. ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ».

Αφιέρωμα στον πρόσφατα εκλιπόντα ιδρυτή της Στυλ. Σ. Κοσκινίδης ΑΒΕΕ ή Koskinidis Packaging, Στυλιανό Σ. Κοσκινίδη, δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου του περιοδικού Plant*. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού Plant τίμησε τον πρωταγωνιστή στον τομέα της συσκευασίας, Στέλιο Κοσκινίδη, επιμελούμενη ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα στη ζωή και στην επιχειρηματική του δραστηριότητα.
Το άρθρο ξεκινά με ένα σύντομο ιστορικό σχετικά με τις ρίζες του Στέλιου Κοσκινίδη, τον πατέρα του που έχασε σε βρεφική ηλικία και τη δυναμική μητέρα του που πήρε πάνω της τη μικρή βιομηχανία που αποτέλεσε την αρχή της αργότερα επιτυχημένης Koskinidis Packaging. «Με εμφανή την έφεση στο εμπόριο και ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα δεν άργησε να ανελιχθεί και ως έφηβος εργαζόταν με πείσμα και κέφι για δουλειά. Κατάφερε πριν ενηλικιωθεί ακόμα να τον υπολογίζουν,» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης για τον Στέλιο Κοσκινίδη.

Ακολουθεί χρονολογική αναδρομή των πρώτων χρόνων του επιχειρηματία και αναφορά στη νεοσύστατη οικογένειά του και στις πρώτες του κινήσεις, στα πρώτα «ανοίγματα». «Η επιτυχία του στον τομέα της συσκευασίας ήταν φυσική εξέλιξη μιας πορείας πολλών δεκαετιών. Με ισχυρές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, ο Στέλιος Κοσκινίδης έκανε συνεχείς επενδύσεις σε αναβαθμίσεις στον τεχνολογικό εξοπλισμό και επεκτάσεις στο εργοστάσιο, ώστε να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες παραγγελίες.»

Ο αρθρογράφος αναφέρεται λεπτομερειακά στην εντυπωσιακή εταιρεία που έχει από το 1922 αναγεννηθεί και συνεχώς αναπτύσσεται ώστε να συγκαταλέγεται σήμερα στις πιο αναγνωρίσιμες και εύρωστες του κλάδου, με ισχυρό πελατολόγιό που αποτελείται από μεγάλες ελληνικές εταιρείες και πολυεθνικές.

Το αφιέρωμα κλείνει με την παρακαταθήκη του Στέλιου Κοσκινίδη που απεβίωσε αιφνιδίως στις 27 Ιανουαρίου 2019, σε ηλικία 74 ετών. «Ήταν ένας δυναμικός επιχειρηματίας, που σεβόταν τους συνεργάτες και τον κλάδο του. Ήταν, επίσης, ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης που, παρά τις ατελείωτες ώρες δουλειάς στάθηκε δίπλα στην οικογένειά του. Ήταν κυρίως ένας άνθρωπος με αξίες και ιδανικά που αφήνει ένα σπουδαίο έργο και μία βαριά παρακαταθήκη. Οι κόρες του Στέλιου, Μάρθα και Τάνια, θα συνεχίσουν να κυνηγούν με δίψα την κορυφή και η εταιρεία θα παραμείνει ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, ώστε να διαμορφώνει τάσεις για την αγορά και να καλύπτεται πλήρως ο καταναλωτής.»

 

*Το περιοδικό Plant έχοντας διαγράψει μία πορεία 35 ετών κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή σε συνδυασμό με εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter. Πρόκειται το κλαδικό επιχειρηματικό ειδησεογραφικό περιοδικό με πλούσια θεματολογία σε τομείς όπως μεταξύ άλλων η ενέργεια, το περιβάλλον, η βιομηχανική παραγωγή, αλλά και health & safety, facility management, αυτοματισμοί, logistics, industrial software, συντήρηση, συσκευασία, waste & recycling.

Εδώ το σχετικό άρθρο.