Koskinidis Packaging: Μία Νέα Εποχή στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Koskinidis Packaging: Μία Νέα Εποχή στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

11 Σεπ 2018

Η προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καταγράφεται στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), σύμφωνα με τα οποία ορίζεται ότι ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν.

Στις 27 Απριλίου 2016 θεσπίστηκε ο «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων» GDPR (General Data Protection Regulation) – Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ο οποίος αφορά στην διαμόρφωση ενός ενιαίου νομοθετικού πλαισίου για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντικαθιστά την προηγούμενη Νομοθεσία «Οδηγία 95/46/ΕΚ» που είχε ενσωματωθεί στην Ελληνική Νομοθεσία με το Ν. 2472/1997. To GDPR, το οποίο τέθηκε μετά από δύο χρόνια σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018, είναι δεσμευτικό ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος.

Η Koskinidis Packaging αναγνωρίζει την αναγκαιότητα προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για το λόγο αυτό προέβη άμεσα στην αναπροσαρμογή της πολιτικής απορρήτου της εταιρείας που καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις προσωπικές πληροφορίες των πελατών και συνεργατών της. Επιπλέον, η εταιρεία σεβόμενη τη θεμελιώδη σημασία του νέου κανονισμού περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και θέλοντας να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, διαθέτει Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO).

Το είδος των προσωπικών πληροφοριών που συλλέγει η Koskinidis Packaging αφορά σε ορισμένες προσωπικές πληροφορίες για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, όπως ονόματα, επώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και διευθύνσεις IP και διατηρούνται στα αρχεία της εταιρείας για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για να παρέχει η Koskinidis Packaging τις υπηρεσίες της και να συμμορφώνεται με την εκάστοτε τρέχουσα νομοθεσία, ενώ αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων και της παρούσας Πολικής Προστασίας.

Τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγει η εταιρεία τις χρησιμοποιεί για την επικοινωνία με τον πελάτη για ικανοποίηση κάποιου αιτήματος, όπου αυτό είναι απαραίτητο για σκοπούς οι οποίοι εμπίπτουν στα έννομα συμφέροντά της εταιρείας, και για την παρακολούθηση της εύρυθμης λειτουργίας του της ιστοσελίδας.

Συγκεκριμένα για την ιστοσελίδα, η εταιρεία χρησιμοποιεί cookies για να ενεργοποιήσει ορισμένες δυνατότητες της ιστοσελίδας, τα οποία διαγράφονται στο τέλος της συνεδρίας, για να μετρήσει τον αριθμό των μοναδικών επισκεπτών και τη συχνότητα επίσκεψης στην ιστοσελίδα, καθώς και για να αναπτύξει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας. Οι πληροφορίες αυτές είναι ανώνυμες και μετά την ανάλυση τους διαγράφονται.

Τέλος, η εταιρεία συλλέγει βιογραφικά σημειώματα όταν υπάρχει αναγγελία ανοικτής θέσης εργασίας και όταν οικειοθελώς κάποιος αποστέλλει το βιογραφικό του. Τα βιογραφικά διατηρούνται στην εταιρείας έως ότου γίνει η κάλυψη της θέσης εργασίας και για 6 μήνες, για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών, και μετά καταστρέφονται.

Η Koskinidis Packaging μπορεί να αποστείλει τα προσωπικά στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω σε τρίτους, όπως υπεργολάβους και παρόχους υπηρεσιών, επαγγελματικούς συμβούλους, και τις ρυθμιστικές και κυβερνητικές αρχές.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας της Koskinidis Packaging έχουν δικαίωμα ενημέρωσης, δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά τους δεδομένα, δικαίωμα διόρθωσης και διαγραφής, δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, καθώς και εναντίωσης στην επεξεργασία, και δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων τους, όπως ειδικότερα ορίζονται στα άρθρα 13 έως 22 του ΓΚΠΔ. Ανήλικοι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα της εταιρείας μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους. Προσωπικά δεδομένα ανήλικων επισκεπτών δεν διατηρούνται.

Η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της Koskinidis Packaging ενδέχεται να αλλάζει από καιρό σε καιρό ώστε η εταιρεία να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με την τρέχουσα νομοθεσία και τυχόν αλλαγές στις πρακτικές διαχείρισης της ιδιωτικής ζωής. Κάθε αλλαγή θα κοινοποιείται και αντίγραφο της τελευταίας έκδοσης θα είναι πάντα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Προτεινόμενα Νέα